Diverse

Purcelușii vărgați rezultati din “iubirea dintre scrofiţă şi mistreţ”

Preluca Nouă este un sat din județul Maramureș și aparține de comuna Copalnic-Mănăștur, satul este unul răsfirat specific zonelor de munte, care te așteaptă la intrare cu o inscripție pe care scrie că este unul dintre cele mai frumoase sate din România.
Dacă vei avea ocazia de a vizita acest sat o să-ți dai seama că frumusețea locului nu vine numai din peisajele ca de poveste pe care le vezi oriunde te-ai întoarce, dar și din puritatea și frumusețea localnicilor.
În acest sat libertatea are un înțeles aparte, și nu este numai atributul omului, câinii, pisicile, văcuțele până și porci se bucură de câmpii verzi nesfârșite, pline cu flori, într-o liniște deplină tuburată numai de cântecul plăcut al păsărilor.
Natura are un farmec aparte și este greu să delimitezi frumusețea sălbatică de gospodăriile oamenilor, poate și de aceea la familia Florean, care are casa situată într-o superbă zonă în apropiere de Defileul Lăpușului, lucrurile au mers un pic mai departe, ei fiind fericiții deținători a șase purceluși rezultați din “ iubirea dintre scrofiţă şi un mistreţ” după cum afirmă C. Florean deţinătoarea frumoaselor exemplare de purceluşi vărgaţi.
Într-un sat în care vei fi surprins să vezi porci păscand liberi pe culmi, combinat cu creșterea efectivelor de mistreți din fondul de vânătoare, care încep să dea bătăi de cap localnicilor, prin stricăciunile pe care la fac periodic recoltelor, s-a produs și această încrucișare. Rezultatul este unul cât se poate de simpatic și de vărgat. Se pare că nu este un caz singular în zonă și mai sunt și alte familii care au astfel de purceluși, sau așteaptă să aibă, dar se pare că aceștia sunt în fruntea clasamentului când vine vorba de frumusețe, povestește cu mândrie C. Florean.
Vă lăsăm în continuare să-i admirați.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite

To Top