Diverse

Trandafirul, proprietăți miraculoase.

SAMSUNG CSC

Trandafirul este cea mai populară floare,este un simbol al iubirii, și se vinde în peste 20 de milioane de fire tăiate numai în America de Nord. Popularitatea sa se datorează nu numai aspectului său senzațional, care încântă ochiul oricărui privitor, dar și proprietăților sale medicinale cunoscute și apreciate din cele mai vechi timpuri.
Până și Napoleon era convins de proprietățile sale miraculoase, deoarece se pare că le dădea soldaților lui săculeți cu petale uscate de trandafir, pentru a le fierbe în vin alb și a-și curăța rănile de plumbul lăsat de gloanțe.
În zilele noastre trandafirii înfrumusețează majoritatea parcurilor și grădinilor private, deasemenea produsele cosmetice ce conțin ulei esențial de trandafiri, sau apă de trandafiri sunt foarte apreciate.
Uleiul esențial de trandafir este un produs de lux, scump folosit în industria parfumurilor,datorită mirosului său extrem de plăcut, dar și cu o multitudine de proprietăți printre care le amintim pe cele mai importante:
– Are efecte puternice anti-îmbătrânire, curăță și hidratează puternic tenul, calmează, relaxează și oferă tenului o bună protecție antiinfecțioasă.
– Relaxant al sistemului nervos, acționând ca un tonic pentru nervi.
– Ajută la o bună funcționare a ficatului și a bilei.
– Curăță sângele prin neutralizarea și eliminarea toxinelor.
– Are efecte puternice antivirale și bactericide, adică ține virușii și infecțiile provocate de bacterii la distanță.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite

To Top